כאבים בגב התחתון וטיפול ברפואה הסינית

nevo • 26 ביוני 2016

כאבי גב תחתון מתייחסים לכאב המופיע בחלק הגב המשתרע מתחת לקו הצלעות ומעל קו העכוז (Gluteal line). כאב זה יכול להקרין אל הירך ואז מדובר, לרוב, בקרינה בלתי ספציפית, או לכיוון הסובך וכף הרגל, מצב המוכר ככאב סכיאטי (Sciatic pain).


בעיות גב תחתון כוללות טווח רחב של מצבים, החל מכאב חד, קצר מועד ועד לכאב כרוני, ממושך, הגורם ללוקה בו לפגיעה קשה באיכות החיים, בתפקוד תקין בחברה ובמשפחה ועוד. הכאב מוגדר כחריף כאשר משכו הוא עד שלושה חודשים, וכרוני אם תקופת הכאב עולה על שלושה חודשים.


אלפי מקרים בשנה נמנעים מכאבים מיותרים, מניתוחים ומפרוצדורות רפואיות מורכבות באמצעות דיקור סיני.


כאבי גב תחתון הם הסיבה השנייה בשכיחותה כגורם לפנייה אל רופא המשפחה, ואחת מהסיבות השכיחות לתחלואה ולנכות בקבוצת הגיל שבין 20 ל-60 שנה.


סיבות לתופעת כאבי הגב התחתון

כאבי גב תחתון יכולים להיות ספציפיים, דהיינו, משניים למחלת גב תחתון אורגנית כגון: פריצת דיסק, היצרות תעלת השדרה (Spinal stenosis), גידול, שבר, זיהום ועוד.. או בלתי-ספציפיים, כלומר, כאב ללא כל גורם מזהה שניתן לאפיינו. אופי החיים העכשווי המשלב פעילות גופניות מועטה, ישיבה ו/או נהיגה ממושכת מחד, והיעדר פעילות גופנית מאידך, מביא מטופלים רבים להתלונן על כאבי גב.

רבים המאמינים, שלא בצדק, כי מרבית כאבי הגב התחתון נגרמים כתוצאה מפריצת דיסק, תזוזת חוליה או היצרות תעלת השדרה. למעשה, אמונה זו מוטעית, שכן 97% מכאבי הגב הינם כאבים מכאניים המוגדרים ככאבי גב תחתון לא-ספציפיים (Non-specific low back pain). לא ניתן להגיע לאבחנה ברורה של סיבת כאבי הגב בכ-85% מהמקרים.


רופאים ומטופלים רבים חוששים כי כאבי הגב האמורים הינם "קצה הקרחון" של מחלות שונות וקשות, אך המציאות מוכיחה אחרת:

  • 2% מהחולים יופיעו עם תסמונת סכיאטית ברורה.
  • 2% יופיעו עם כאב מוקרן מתהליך פנימי (ויסצרלי) כלשהו.
  • רק בכ-1% מהחולים יהיה לכאב רקע של מחלה קשה כלשהי.
  • פחות מ-1% מהחולים יופיעו עם תסמונת זנב הסוס (Cauda equina syndrome).
  • כלומר, במרבית מהחולים עם כאבי גב תחתון חריפים, רבים הסיכויים כי הגורם לכאב לא יזוהה. הסיכוי כי לכאב רקע חולני קשה, כגון גידול כלשהו או מחלה קשה אחרת, נמוך.


קליניקה

כאבי גב תחתון מתייחסים לכאב המופיע בחלק הגב המשתרע מתחת לקו הצלעות ומעל קו העכוז. כאב זה יכול להקרין אל הירך ואז מדובר, לרוב, בקרינה בלתי ספציפית, או לכיוון הסובך וכף הרגל, מצב המוכר כקרינה סכיאטית. בעיות גב תחתון כוללות טווח רחב של מצבים, החל מכאב חד, קצר מועד ועד לכאב כרוני, ממושך, הגורם ללוקה בו לפגיעה קשה באיכות החיים, בתפקוד תקין בחברה ובמשפחה ועוד. הכאב מוגדר כחריף כאשר משכו הוא עד שלושה חודשים, וכרוני אם תקופת הכאב עולה על שלושה חודשים.


אבחנה הדרך הנכונה להתבונן על כאבי גב תחתון היא כאל תסמונת אשר גורמים רבים לה. חובה על הרופא הראשוני המטפל בחולה לזהות ולאפיין את הכאב כספציפי או כבלתי-ספציפי ולתכנן את המשך ניהול המקרה בהתאם.


צילום עמוד שדרה (X-RAY) לא כל אדם הסובל מכאבי גב תחתון חייב לעבור צילום עמוד שדרה כחלק מהבירור הראשוני לבעייתו. לצילומי רנטגן דרגת מתאם נמוכה עם הסיבות לכאבי גב תחתון. סדרת צילומי עמוד שדרה מותני רגילה חושפת את הנבדק לקרינה בעצמה של כ-130‏ Millisievert, שהיא שוות ערך לכ-165 צילומי חזה. לעומתה, בדיקת טומוגרפיה ממוחשבת (CT – Computed tomography) של עמוד השדרה המותני שקולה לכ-165 צילומי חזה, תלוי במכשיר הבדיקה והפרוטוקול שלה.


במטופלים רבים אשר אינם סובלים מכאבי גב תחתון כלשהם, יימצאו שינויים ניווניים שונים בצילומי עמוד שדרה אקראיים. להם אין כל משמעות קלינית. בחולים רבים הסובלים מכאבי גב תחתון יימצאו צילומי עמוד השדרה תקינים לחלוטין. לפיכך, נוכחותם של שינויים ניווניים בעמוד השדרה המותני אין בה כדי לומר דבר על מחלתו הספציפית של המטופל, וודאי לא לשמש ככלי אבחנתי חד-משמעי. צילומי עמוד שדרה אינם יכולים לאבחן פריצת דיסק, היצרות תעלת השדרה וגירוי שורשי ממקור אחר כלשהו. יכולתם של צילומי עמוד שדרה שגרתיים לאבחן זיהום או גידול אינה מוחלטת. בשלבים המוקדמים של המחלה ערכם נמוך, ואילו בשלביה המתקדמים של המחלה ערכם עשוי לצמוח בהתאם למידת האגרסיביות שלה. המסקנה- לצילומי רנטגן יעילות נמוכה בכל הקשור להתקדמות אבחונית בבירור סיבת כאביו של המטופל.


טומוגרפיה ממוחשבת (CT) ודימות תהודה מגנטית (MRI) בדיקות הדמיה מתקדמות, טומוגרפיה ממוחשבת ודימות תהודה מגנטית (MRI – Magnetic resonance imaging), משמשות גם הן בבירור הסיבה לכאבי גב.


רצוי להשלים את בירור מחלת המטופל בכל הקשור לגב תחתון באמצעות בדיקות הדמיה מתקדמות כדוגמת טומוגרפיה ממוחשבת או דימות תהודה מגנטית במצבים הבאים:

  • כאשר קיים חשד קליני לקיומו של תהליך תופס מקום בתעלת השדרה.
  • אם קיימים תסמינים נוירולוגיים יציבים או דינמיים החשודים להיות ממקור שדרתי.
  • לחולה תסמינים מחשידים לתסמונת זנב הסוס.
  • לחולה תסמינים שורשיים מעל חודש, ללא תגובה לטיפול שמרני רגיל והוא מועמד לטיפול כאב התערבותי או לטיפול ניתוחי.


טיפול רבים מאמינים כי מנוחה מוחלטת במיטה היא אמצעי בדוק להחלמה מהתקף של כאבי גב תחתון. נושא זה של מנוחה מוחלטת במיטה כאמצעי לטיפול בכאבי גב תחתון נסקר במספר רב של מחקרים.


המסקנות של חלק מהם הן :

  • מנוחה במיטה אינה רצויה והיא עשויה להאט את קצב ההחלמה מההתקף.
  • ההמלצה הטובה ביותר למטופל הסובל מכאב התקפי בגבו היא להמשיך בעבודתו ובפעילותו הרגילה, ככל יכולתו.
  • פעילות אירובית קלה דוגמת הליכה, שחייה או רכיבה על אופניים, אינה צפויה להזיק למטופל ועשויה לשפר מצבו.


טיפול ניתוחי הבנת יכולותיה ומגבלותיה של הכירורגיה המודרנית לסייע בטיפול לחלק מהחולים היא חיונית כדי שהרופא המטפל יוכל לתת עצה טובה ומתאימה למטופל, מתי לפנות לטיפול ניתוחי ומתי להימנע ממנו. טיפול ניתוחי בכאבי גב תחתון אינו חד-ערכי בכל הקשור להתוויות, בחירה נכונה של מטופלים מתאימים, שיטת הניתוח המועדפת והתוצאות. ההתוויות העיקריות לטיפול ניתוחי במחלות שונות של הגב התחתון מפורטות להלן:

התוויה מוחלטת: תסמונת זנב הסוס (Cauda equina syndrome)


התוויות יחסיות:

  • כאבים סכיאטיים בלתי פוסקים של לפחות 3 חודשים, אשר לא הגיבו לטיפול שמרני טוב, לרבות הזרקה אפידוראלית או הזרקה שורשית.
  • שיתוק מלא של מיישרי כף הרגל, הגורם לכף רגל צנוחה לחלוטין (Complete drop foot), הוא התוויה שנויה במחלוקת. לא הוכח באף מחקר פרוספקטיבי מבוקר כי ניתוח במצבים אלו משפר פרוגנוזה. לעומת זאת, בשיתוק חלקי של מיישרי כף הרגל, נטייתם של מרבית המנתחים היא להציע טיפול כירורגי, כאשר גם כאן אין עבודות מבוקרות על יכולתו של הניתוח לשפר פרוגנוזה. יעילותו של הטיפול הניתוחי לעומת זה השמרני, בכל הקשור לכריתת דיסק מותני בטווח הרחוק, אינה ברורה.
  • היצרות תעלת השדרה
  • הפרעת הליכה ממושכת אשר אינה מגיבה לטיפולים שמרניים שונים: מחקר פרוספקטיבי מבוקר אשר פורסם לאחרונה ב-2008‏(8), בדק את יעילות הטיפול הכירורגי במצב של היצרות תעלת השדרה המותנית מול זה השמרני, ומסקנותיו היו כי חולים אשר נותחו בגין התוויה זו, השתפרו משמעותית בכל המדדים הקשורים למחלתם מול הקבוצה אשר טופלה שמרנית
  • כאבי גב תחתון עם מחלה ניוונית של דיסק – מושג זה מתייחס לחולים הסובלים מכאבי גב תחתון ממושכים או התקפיים, ללא קיפוח עצבי כלשהו, אשר בבדיקות הדימות שנערכו להם הודגמה מחלה ניוונית של דיסק אחד או יותר, בעמוד השדרה שלהם. העובדה כי שכיחות שינויים ניווניים כגון אלו באנשים ללא תסמינים רבה ועולה עם הגיל, הביאה מנתחים להצהיר כי אין כל מקום לטיפול ניתוחי במטופלים אלו.
  • פריצת דיסק מותני


הספרות אינה חד-משמעית לגבי נושא זה. מספר מחקרים דוגמת זה של Frizell ‏(9) מראים כי ניתוח במטופלים הסובלים מכאבי גב תחתון כרוניים של לפחות שנתיים, אשר לא הגיבו לטיפול שמרני כלשהו, שיפר את מצבם לעומת מטופלים אשר טופלו שמרנית. הדיון לעיל מתייחס לטיפול ניתוחי הכולל קיבוע של הדיסק החולה. נושא שיטת הטיפול המועדפת, קיבוע כירורגי מול שימור התנועתיות בדיסק החולה, פותח פתח לדיון רחב בהרבה של כדאיות כל אחת מהן בהתוויה ספציפית זו של כאב גב בשל שינויים ניווניים בדיסק. לא יורחב כאן הדיון בשאלה זו להיבטיו השונים.


התוצאות עד כה של מחקרים שבהם נבדקה יעילות קיבוע מול החלפת דיסק מלאה, כטיפול בכאבי גב תחתון בשל שינויים ניווניים, לא הראתה עדיפות של שיטה אחת על פני האחרת. ניתוח החלפת דיסק כרוך בגישה דרך הבטן, ההופכת את הניתוח למורכב ובעייתי יותר מהקיבוע.


פרוגנוזה התקף חריף של כאבי גב אינו מסמן, בהכרח, מחלת גב חוזרת או כרונית בעתיד, כפי שנהוג לחשוב: יותר מ-90% מהמטופלים יחלימו מההתקף בתוך כחודש מתחילתו. בכל הקשור להתקף חוזר של כאבים, כ-50% מהמטופלים יחוו התקף חוזר במהלך השנה הראשונה שלאחר ההתקף הראשון.


כאב כרוני בגב התחתון הוא מצב שונה אשר בו נכנסים גורמים כגון: מצב תעסוקתי וסוג התעסוקה, מין החולה, רמת השכלה, מעורבות של תביעה משפטית, מחלות רקע ועוד אל תוך שקלול הסיכוי להפיכת המצב לקבוע או להיעלמותו.


בנוגע לפריצת דיסק, מרבית המטופלים הלוקים בסכיאטיקה ישתפרו תחת טיפול שמרני ולא יזדקקו לניתוח. התחזית למטופלים אשר נבחרו בקפידה כמתאימים לטיפול ניתוחי בפריצת דיסק חריפה היא טובה, לפחות בטווח קצר המועד.


דגלים אדומים

הקריטריונים שעל פיהם יש לשקול צילומי עמוד שדרה הוגדרו על ידי האגודות השונות העוסקות במחלות עמוד השדרה כ"דגלים אדומים" שבנוכחותם יש לשקול הפניית המטופל לצילום רנטגן של עמוד השדרה. לצורך הנוחות, חולקו הקריטריונים לקבוצות בהן יש לצילום יכולת לסייע באבחנה המוקדמת של המחלה: טראומה, תהליך גידולי או זיהומי. בנוסף לכך, ולא פחות חשוב, נביא מספר המלצות, בבחינת רפואה מונעת, באשר לצורת ההתנהגות הנאותה לאלה הסובלים מכאבי גב.

המאמר תרם לכם? שתפו אותו עם אחרים:

מאת nevo 26 באפריל 2021
כאבי גב בהריון כאבי גב וכאבי אגן הם תלונה נפוצה בזמן ההריון ולאחר הלידה. לעיתים הם מובילים לסבל יומיומי, לפגיעה קשה באיכות החיים, ועלולים להמשיך גם אחרי הלידה. העלאת רמת המודעות, אבחנה מדויקת ודיקור סיני עשויים לעזור לנשים שהורגלו לסבול בשקט. יותר משני שלישים מהנשים ההרות סובלות מכאבי גב תחתון במהלך ההריון. אצל כשליש מהנשים הללו הכאב הוא קל ונלוות לו מגבלות קלות ואילו אצל כ 10% מקבוצת נשים זו הכאב הוא חמור ונלוות לו מגבלות משמעותיות. אצל יתר הנשים רמת הכאב מצויה בין שני הקצוות. לעיתים הכאב קשה מנשוא, והוא גורם לפגיעה משמעותית באיכות החיים, להגבלה בתנועה ולכאב כרוני שעלול להמשך גם זמן רב לאחר הלידה. כאבי גב תחתון יכולים להופיע בכל שלב של ההריון ואולם על פי מחקרים רוב המקרים נוטים הכאבים להתפתח בין החודש השלישי לחודש השישי של ההיריון. את כאבי גב המופיעים במהלך ההיריון ניתן לסווג למספר סוגים: כאבי גב שמקורם במפרקים ובשרירים של עמוד השדרה המותני. סכיאטיקה – כאבי גב הקורנים לאחת הרגליים שמקורם לחץ על אחד משורשי העצבים בעמוד השדרה המותני. נדיר יחסית. כאבי גב שמקורם דלקת במפרקי האגן. כאב זה נפוץ פי ארבע יותר מכאבי גב שמקורם בעמוד השדרה המותני. עם זאת כ20-30% מהנשים בהריון סובלות מכאבי גב הנובעים מעמוד השדרה המותני ומפרקי האגן גם יחד. כאבי גב ליליים המופיעים רק בעת שינה על הגב. הגורמים לכאבי הגב בהריון: עליה במשקל- מספר רב של מחקרים אישרו את הקשר שבין כאבי מפרקים, דלקת פרקים ניוונית ועודף משקל. בהריון, ישנה אכן עליה משמעותית במשקל הכללי. בממוצע מעלה האישה במהלך הריונה כ 12 ק"ג וזאת לכשעצמו עלול לתרום לעומס על הרקמות השונות של הגב התחתון והאגן ולגרום לשחיקה, דלקות וכאבי גב. שינויים ביו – מכאניים- השינויים הביו-מכניים שעובר גוף האישה במהלך ההיריון הוא גורם רב משמעות בבסיס כאבי הגב התחתון. התפתחות העובר ועלייתו במשקל גורמים לאישה לאזן את יציבתה על ידי מתיחתו של עמוד השדרה המותני לאחור. שרירי הבטן המהווים חלק חשוב משרירי הליבה, נמתחים על מנת להכיל את הרחם הגדלה ויכולתם לתמוך ביציבה תקינה ומאוזנת נפגעת. התוצאה הנה הקשתה מודגשת של הגב ועומס מוגבר לשרירי הגב והחוליות. יציבה חדשה זו ההולכת ומחריפה ככל שהעובר מתפתח יוצרת עומס על החוליות התחתונות והרקמות הסובבות אותן (שרירי הגב, רצועות, דיסקים וכו) וגורמת לבלאי ולדלקות. אטיולוגיה לכאבי גב אצל נשים הרות מחקרים רבים מציינים מספר גורמי סיכון שיכולים לתרום להתפתחות כאבי גב במהלך ההיריון. כך למשל הסיכוי של נשים שסבלו מכאבי גב לפני ההיריון ושל נשים שעברו הריונות רבים לסבול מכאבי גב במהלך הריונן הנו גבוה משמעותית. בעוד שמוצא, גובה, ומצב חברתי – כלכלי אינם נושאים השפעה כזאת. על פי מחקרים אחרים נשים צעירות נוטות לסבול מכאב גב חמור יותר במהלך ההיריון מנשים בוגרות יותר. השינויים העלולים ליצור כאבי גב תחתון אצל אישה הרה הינם כדלהלן – שינוי במרכז הכבידה- במהלך ההריון משתנה מרכז הכובד אצל האישה ובעקבותיו משתנה יציבתה. שרירי הבטן נחלשים ושינויים הורמונליים מחלישים את הרקמות שאמורות לייצב את האגן ועמוד השדרה. לנוכח שינויים אלו ולנוכח רמת העומסים המוטלים על גבה של האישה במהלך ההיריון גוברת. טרימסטר ראשון, הגב התחתון והאגן וחשופים לתנועה ויציבה שונה מה שהורגל הגוף לפני ההריון ונוצר שינוי באופן התנועה, שינוי בעבודת השרירים ושינוי ביציבה של עמוד השדרה. שינויים הורמונאליים- גופה של האישה מייצר ומפריש הורמונים (כגון: רלקסין) המכינים את האגן והגב התחתון ללידה. פעולתם של הורמונים אלו הנה ריכוך רקמות החיבור העוטפות ותומכות בפרקי האגן והגב התחתון, ולמעשה משנה את גמישות הפרקים. ריכוך זה מאפשר פתיחה קלה וגדולה יותר של תעלת הלידה בעת מעבר התינוק. תופעה חשובה זאת של ריכוך- הנמשכת עד מספר חודשים לאחר הלידה- משמעותה גם חוסר יציבות יחסית של הגב התחתון והאגן וחשיפה אפשרית לביצוע תנועות שהגוף אינו מורגל אליהם. מנגנון כאב גב תחתון לילי- הסברים אפשריים לכאב זה, כוללים כאבי שרירים הנובעים מעייפות יומית מצטברת ועומס במשך היום על פרקי האגן ועמוד השדרה מיצרים סימפטומים המופיעים בלילה. תיאוריות נוספות מתמקדות בהפרעות באספקת דם סדירה לרקמות שונות כתוצאה מלחץ של העובר ובגין כך נוצרים כאבי הגב. כאבי גב בהריון הם תופעה שכיחה – במחקרים שונים דווח על 41% – 48% מהנשים ההרות כסובלות מכאבי גב. תופעה זו שכיחה עד כדי כך, שנראית לעיתים כחלק בלתי נפרד מההריון עצמו. כאבי גב יכולים לקרות בכל זמן בהריון, אך הם יותר שכיחים במחציתו השנייה (6). האישה מתארת בד"כ כאב המוחמר בפעילות ומוקל במנוחה. הכאב בגב התחתון, בד"כ L4 – L5 (7), אך הוא יכול להקרין מטה לאחורי הירכיים, או, פחות שכיח, לתחתית הבטן וירך קדמית. לעיתים הכאב מוחמר בלילה, במיוחד כשמסתובבים, ויכול לגרום להפרעה בשינה. למרות השכיחות הגבוהה, חסר עדיין ידע רב בנוגע לסיבות ולטיפול בכאבי הגב. מחקרים שונים ניסו להסביר את התופעה כהורמונלית– הורמון ה Relaxin שגורם לגמישות מוגברת של המפרקים, או כמכנית – עקב השוני במרכז שיווי המשקל של הגוף, לורדוזיס של הגב התחתון וכוח גדול יותר המופעל על המפרקים. הטיפול הקונבציונאלי מתייחס להדרכת האישה ההרה כיצד לשמור על יציבה נכונה וכיצד לבצע עבודות שונות הכרוכות בכיפוף. התעמלות או חגורת גב לתמיכה יכולים לעזור. חיזוק שרירי הגב יעזור לייצוב עמוד השדרה, בעוד חיזוק שרירי הבטן יפחית את הלורדוזיס. אצל נשים הרות שהשתתפו בשיעורי התעמלות טרום לידתיים נצפו פחות כאבי גב מאשר אצל נשים שלא התעמלו (12). בראיית הרפואה הסינית ע"פ הרפואה הסינית, איבר מרכזי הקשור לתפקוד הרחם הוא ה Kid. ע"י מרידיאן הBao Luo הכליות מזינות את הרחם בKid Jing ו.Yin הכליות מאחסנות את הג'ינג (האנרגיה הטרום לידתית של העובר) ושולטות על הגב התחתון. בטיפול באשה הרה יש לאבחן האם הכאב נובע מחסימה מקומית של צ'י או דם, או מחולשה אנרגטית של הכליות. הטיפול בכאבי הגב מתחיל, כמובן, במניעה ע"י פעילות גופנית מתונה כדי שלא תיווצר סטגנציה ותסייע לטיפול גם כשמופיעים כבר כאבים – יוגה, פילאטיס, צ'י קונג והליכה. כמו כן הצגנו דוגמאות לתרגילים לשימוש עצמי (דו אין) המומלצים לאישה ההרה. הטיפול בחסימה מקומית של צ'י ודם כולל הנעות ורוטציות המבוצעות בעדינות (ככל שההריון מתקדם יותר, ניתן להניע יותר). כמו כן, מומלץ שימוש בנקודות Ashiבגב. כמו כן, מומלץ טיפול בטווינא לכאב מקומי. טיפול בשיאצו על רקע חולשת כליות אנרגטית מתמקד בטכניקות מחזקות וממריצות, כמו קיו ועבודה מחזקת על מרידיאן שלפוחית השתן. לעיתים מלווה חולשת הכליות בחולשת הטחול, ואז ניתן גם לחזק אותו בעבודת פאלמינג. בשני הסוגים ניתן לעבוד על מרידיאן הלב, משום חשיבותו הרבה לרחם.
מאת nevo 29 במאי 2018
מהו כאב צוואר? כאבי צוואר הוא מצב שכיח ועלול לשבש לנו את אורח ואיכות החיים בשל עוצמת הכאב והפגיעה בטווח התנועה של הראש.  בשל תפקידו החיוני בתמיכה של הראש, הצוואר חשוף לפציעה יותר מאשר כל חלק אחר של עמוד השדרה. כאבי צוואר אמנם פחות שכיחים מכאבי גב, אולם כאבי צוואר יכולים לפעמים להיות חמורים מספיק… הפוסט כאבי צוואר ותפיסויות הופיע ראשון בנבו רז | ריפוי טבעי
מאת nevo 3 בינואר 2017
גם אתים מרגישים עייפה וסחוטים בחורף? גם לך קשה לקום מהמיטה? תדעו שאתם לא לבד. החודשים הקרים של החורף הם הזמן המושלם כדי להטעין את הסוללה וליצור אנרגיה חדשה. על פי הרפואה הסינית – הקור והחושך של החורף קורא לנו להאט. לבחון את מצב בריאות הגוף והנפש, ולחדש כוחות. החורף נשלט על ידי אלמנט המים,… הפוסט עייפות וכאבים בחורף הופיע ראשון בנבו רז | ריפוי טבעי
מאת nevo 17 באוגוסט 2016
פיברומיאלגיה – Fibromyalgia פיברומיאלגיה היא הפרעה כרונית אשר מאופיינת בכאב רחב ולא מוסבר בשרירים ומפרקים . זוהי לא מחלה! זוהי תסמונת שכוללת כמה סימפטומים שקורים ביחד. הסימפטומים לפיברומיאלגיה התסמונת לרוב משויכת עם נקודות רגישות באיזורים בגוף שאפילו נגיעה קטנה תגרום לכאב. הנקודות הרגישות הנפוצות בגוף : עורף. כתפיים עליונות. חזה עליון. מותניים. ברך. מרפקים. אופי… הפוסט פיברומיאלגיה – Fibromyalgia הופיע ראשון בנבו רז | ריפוי טבעי
מאת nevo 17 באוגוסט 2016
מסובבי הכתף מורכבת מקבוצה של ארבעה שרירים וגידים העוזרים לייצוב הכתף ועוזרים לכתף בזמן תנועה, כמעט כל תנועה של היד, מערבת את מסובבי הכתף (the rotator cuff). מסובבי הכתף נחשבים לשרירים וגידים מועדים לפורענות. הכתף היא אחד האיברים השכיחים ביותר בפציעות ובכאבים. הפגיעות הנפוצות ביותר הן: קרעים, נקעים, דלקות בגידים ובורסיטיס. מה גורם לפציעת מסובבי… הפוסט מסובבי הכתף – The Rotator Cuff הופיע ראשון בנבו רז | ריפוי טבעי
מאת nevo 15 באוגוסט 2016
סובבי הכתף (rotator cuff) דלקת בגיד מסובבי הכתף (rotator cuff) משפיעה על הגידים והשרירים שעוזרים למפרק הכתף לזוז. סיבות לדלקת בגיד במסובבי הכתף דלקת בגידי מסובבי הכתף עלולה להיגרם במקרים רבים על ידי שימוש יתר בכתף. לדוגמה: שינה על אותה כתף כל לילה, השתתפות בספורט שמצריכה מתיחה מוגברת של היד מעל הראש. יש מקרים בהם… הפוסט דלקת בגיד במסובבי הכתף (rotator cuff) טיפול בכאב באמצעות דיקור סיני אורתופדי הופיע ראשון בנבו רז | ריפוי טבעי
מאת nevo 15 באוגוסט 2016
דלקת בגיד  (טנדניטיס – tendenitis) גידים הם סוג של מיתרים עבים שמחברים בין השרירים לעצמות. מצב בו הגיד מגורה או דלקתי מכונה דלקת בגידים (Tendinitis). מצב זה גורם לכאב אקוטי אשר מקשה על הזזת המפרקים וביצוע פעולות פשוטות יומיומיות. כל גיד יכול לפתח דלקת, אך הדלקות גידים הנפוצות הן : בכתפיים, במרפק ,בעקב ובמפרק כף היד.… הפוסט דלקת בגיד (טנדניטיס – tendenitis) וטיפול בכאב באמצעות דיקור סיני אורתופדי. הופיע ראשון בנבו רז | ריפוי טבעי
מאת nevo 15 באוגוסט 2016
כתף קפואהֿ כתף קפואה זוהי תסמונת בכתף הגורמת להגבלה של תנועת הכתף. כאשר הרקמות במפרק הכתף נהפכות עבות יותר וצפופות יותר, רקמות צלקתיות מתפתחות עם הזמן. דבר הגורם לכך שלמפרק הכתף אין מספיק מקום בכדי לזוז כמו שצריך. גורמים לכתף קפואה: אנשים בעלי חוסר באיזון הורמונים,סוכרת או מערכת חיסונית חלשה נוטים לפתח דלקת מפרקים. חוסר… הפוסט כתף קפואה וטיפול בכאב באמצעות דיקור סיני הופיע ראשון בנבו רז | ריפוי טבעי
מאת nevo 14 באוגוסט 2016
היצרות בעמוד השדרה (spinal stenosis) עמוד השדרה הוא טור של עצמות הנקראות חוליות המספקות יציבות ותמיכה בחלק הגוף העליון. חוט השדרה הינו צבר עצבים בעמוד השדרה העוברים דרך פתחים בחוליות ומעבירים אותות ושדרים מהמוח אל שאר הגוף. העצמות והרקמות שמסביב מגנים על עצבים אלו. אם אלו פגועים או פגומים בצורה כלשהי, תיתכן השפעה על פונקציות… הפוסט היצרות בעמוד השדרה וטיפול בדיקור סיני אורתופדי הופיע ראשון בנבו רז | ריפוי טבעי
מאת nevo 11 באוגוסט 2016
מהי פריצת דיסק? פריצת דיסק מתרחשת כאשר החלק הפנימי הרך (צמיגי) של הדיסק בולט דרך הטבעת החיצונית. תסמינים משתנים בהתאם למיקום פריצת הדיסק ואם הוא לוחץ על אחד מעצבי עמוד השדרה. לחץ עצבי בדרך כלל מלווה בהקרנת הכאב או תחושת משיכה לאורך הרגל. פריצות דיסק שכיחים יותר ככל שמתבגרים, אולם עלולים גם להופיע בגילאי העשרים… הפוסט מהי פריצת דיסק וטיפול באמצעות דיקור סיני הופיע ראשון בנבו רז | ריפוי טבעי
הצג מאמרים נוספים